Background sync problem whit Android 7

80x-older-eol
help

#1

Please help us by providing the following info.

Steps to reproduce
1.take a photo
2.start owncloud app
3.Nothing happens?

Expected behaviour
I just want the background sync to start working on my Sony XZ (android 7).
Works great on my Iphon 6. ios10 and earlier OS version.

Hoping for a simple action on this problem. all another function working fine.

Actual behaviour
Nothing happens?

Mobile client configuration
Sony xperia zx, Android 7.
Client version: 2.2.0

Server configuration
Operating system: (Zyxel NSA 325V2) Some Linux version.
Web server: Apache (I not real sure on this).
Database: mysql, Server version: 5.1.72 - Source distribution
PHP version: 5.5.0
ownCloud version (see ownCloud admin page):ownCloud 7.0.3 (stable)
Updated from an older ownCloud or fresh install:fresh install
ownCloud log (data/owncloud.log): Where can i find log-file for Owncloud.

Special configurations (external storage, external authentication, reverse proxy, server-side-encryption): Not more special and that the server is on a NAS machine.


#2

Hi, @famlinde.

From the "steps to reproduce", I guess that your problem is with instant uploads, right?

What camera app are you using?

Did you notice the option "Camera folder (required)" in the app settings? What folder is set there?


#3

HI Davivel,

Yes it is correct and schedule syc is also out of action. I have try done
some changes whit "Camera folder (required)", but without any success? path
is "/ storage / Emulated / 0 / DCIM / Camera". but the images is located in
the folder "100ANDRO".
I'm not sure what you need to know about the camera app? it is Sony's
original app for Xperia zx and described as "Sony Camera App - Version 2.0.

Best regards magnus


#4

This version is not supported for quite some time. Please update to a more current version which is still supported (8.1 or higher, don't forget to upgrade between each major release: -> https://owncloud.org/changelog/#latest7 -> https://owncloud.org/changelog/#latest7 -> https://owncloud.org/changelog/#latest8.0 -> https://owncloud.org/changelog/#latest8.1 -> ...)

There have been many improvements and security fixes since then. And current apps and clients are only tested with supported version of owncloud.


#5

Hi Tflidd,

It was interesting, I will test a new version at once :).

thanks for all help so far.

Best regards // M


#6

Hi,

I have now run test with Sever Version 8.1.9 and 9.0.0 without success? I do not believe Ownclod client supports Adriod 7.0 or possible no support for Sony's camera app?
Anyone experiencing the same problem, when will the next update release for android 7.0?

DB famlinde


#7

If you tap on the option 'Camera folder (required)' , a new activity should appear, showing a folder browser located in the current value if the option: "/storage/Emulated/0/DCIM/Camera". There, you should be able to browse one folder up with the 'BACK' button or the arrow in the top left corner of the screen. And there you should see the folder 100ANDRO. Tap it to enter, and then click the 'Choose' button.

That should update the value of the option to "/storage/Emulated/0/DCIM/100ANDRO". Leave the app then (better with the BACK button) and try to make some pictures.


#8

Please use the latest version of a branch:
https://owncloud.org/changelog/#latest9.0