Błąd po instalacji serwera

9.1.x

#1

Mam serwer z apache i php-fpm, zainstalowałem na nim ownCloud 9.
Po instalacji przenosi mnie na /index.php/apps/files/ i dostaję komunikat
Nie odnaleziono pliku
Wskazany dokument nie został znaleziony na serwerze.
Możesz kliknąć tutaj aby powrócić do ownCloud.
Nie ma żadnego więcej błędu, powrót do ownCloud, odświeża tylko stronę.


#2

Wyczysc prosze log:

rm /var/www/owncloud//data/owncloud.log /var/log/apache2/error.log

Przeladuj strone jeszcze raz i wklej co Ci wyskoczylo po wykonaniu:

cat /var/www/owncloud/data/owncloud.log /var/log/apache2/error.log

Pamietaj jak bedziesz wklejac log zeby go przejrzec i nie udostepniac wrazliwych informacji typu haslo itp.


#3

Po usunięciu i odświeżeniu pliki owncloud.log i error.log z apache są puste.

Konfiguracja vhosta
`
ServerAdmin webmaster@example.com
DocumentRoot "/usr/local/www/cloud/public_html"
ServerName cloud.pruciak.pl
ProxyPassMatch ^/(.*.php)$ fcgi://127.0.0.1:9000/usr/local/www/cloud/public_html/$1
ErrorLog "/usr/local/www/cloud/logs/error.log"
CustomLog "/usr/local/www/cloud/logs/access.log" common
ScriptAlias /cgi-bin/ "/usr/local/www/cloud/cgi-bin/"

<Directory "/usr/local/www/cloud/public_html">
AllowOverride Indexes FileInfo AuthConfig
    Options +Indexes +FollowSymLinks +ExecCGI

AllowOverride AuthConfig FileInfo

    Require all granted
    Allow from all
</Directory>

`


#4

Ja bym osobiście jeszcze raz zerknął na konfigurację apache.

https://doc.owncloud.org/server/8.0/admin_manual/installation/source_installation.html


#5

Generalnie tak jak wyzej, cos zrobiles zle podczas instalacji, zobacz tutaj jeszcze raz:
https://doc.owncloud.org/server/9.1/admin_manual/contents.html

Masz cos w innej lokalizacji error loga? U ciebie moze to byc:

ErrorLog "/usr/local/www/cloud/logs/error.log"
CustomLog "/usr/local/www/cloud/logs/access.log" common

Ciezko mi jest zgadywac jak nie wiem jaki dokladnie blad wystapil

Mam jeszcze jeden pomysl.

Zainstaluj ten tool:

https://github.com/owncloud/ocdev/blob/master/README.rst#installation

przejdz do katalogu gdzie masz owncloud np:

/var/www/owncloud

I tam odpal

ocdev server

Przeladuj strone jeszcze raz, pewnie pod adresem localhost:8080.
Zobacz co Ci wyskakuje na konsoli.

Mozliwe ze masz problem z tz. permissions.


#6

Przeinstalowałem VPS i owncloud nie używając php-fpm, teraz wszystko działa.
Dziękuję.