Gallery app image orientation issues

gallery

#1

Hi,

I am using ownCloud server 10.0.10 and Gallery app version 16.1.0.
When I view photos using the gallery app, some of the photos are not oriented properly. For example, some of the photos I took in portrait mode are rotated by 90 degrees.

I also noticed the following errors when I checked the owncloud.log file:

{“reqId”:“t5L4Qw4ffUiAsnfZPTsD”,“level”:3,“time”:“2018-10-19T04:16:54+00:00”,“remoteAddr”:“xxxxxx”,“user”:“yyy”,“app”:“PHP”,“method”:“GET”,“url”:"/index.php/apps/gallery/thumbnails?ids=13905%3B13909%3B1176%3B1164%3B1363%3B1199&scale=1.5&square=1&requesttoken=ERssJn0IeWwCPxUTQiUacxIFZgZSMzdUeC0oRjIlKSM%3D%3AdhZl4oIG6xzY6gx1T33l0pT92FOsxQynjAhS1QLMZos%3D",“message”:“fopen(/media/drive/owncloud/yyy/thumbnails/1199/300-300.png): failed to open stream: No such file or directory at /var/www/html/owncloud/lib/private/Files/Storage/Local.php#298”}

This message appears several times whenever the gallery app is loading thumbnails.

My data directory is on an external hard disk mounted on a linux server. I checked the permissions on the folders and they seem fine.

Any help on this is appreciated. I tried searching around in these forums and on the web but could not find any useful pointers on how to fix this.

I have previously tried uninstalling the gallery app, deleting the thumbnails from the thumbnail directory, etc. However none of them seem to work.

Thanks in advance!


#2

same here
tried for one day to fix it
opened a bug