LDAP working but debug log entries

ldap
9.1.x
help

#1

Hi there,

i have an owncloud instance working very well with ldap.
but my log file is full of ldap debug entries, see below.

Server configuration
Operating system: Ubuntu 14.04
ownCloud version 9.1.4

ownCloud log (data/owncloud.log)

Debug	user_ldap	Ready for a paged search	2017-02-15T09:05:29+00:00
Debug	user_ldap	initializing paged search for Filter objectclass=* base Array ( [0] => DC=xxx,DC=xxx,DC=com ) attr Array ( [0] => dn ) limit 1000 offset 1000	2017-02-15T09:05:29+00:00
Debug	user_ldap	Ready for a paged search	2017-02-15T09:05:29+00:00
Debug	user_ldap	getUsers: Options: search limit offset Filter: (&(&(|(objectclass=person))(|(|(memberof=CN=OwnCloudUsers,OU=Services,OU=_XXX,DC=xxx,DC=xxx,DC=com)(primaryGroupID=9418))))(displayname=*)(displayname=*))	2017-02-15T09:05:42+00:00
Debug	user_ldap	Ready for a paged search	2017-02-15T09:05:34+00:00
Debug	user_ldap	initializing paged search for Filter objectclass=* base Array ( [0] => DC=xxx,DC=xxx,DC=com ) attr Array ( [0] => dn ) limit 1000 offset 1000	2017-02-15T09:05:34+00:00
Debug	user_ldap	Ready for a paged search	2017-02-15T09:05:34+00:00
Debug	user_ldap	initializing paged search for Filter objectclass=* base Array ( [0] => DC=xxx,DC=xxx,DC=com ) attr Array ( [0] => dn ) limit 1000 offset 0	2017-02-15T09:05:34+00:00
Debug	user_ldap	Count filter: objectclass=*	2017-02-15T09:05:34+00:00
Debug	user_ldap	Ready for a paged search	2017-02-15T09:05:29+00:00
Debug	user_ldap	initializing paged search for Filter objectclass=* base Array ( [0] => DC=xxx,DC=xxx,DC=com ) attr Array ( [0] => dn ) limit 1000 offset 1000	2017-02-15T09:05:29+00:00
Debug	user_ldap	Ready for a paged search	2017-02-15T09:05:29+00:00
Debug	user_ldap	initializing paged search for Filter objectclass=* base Array ( [0] => DC=xxx,DC=xxx,DC=com ) attr Array ( [0] => dn ) limit 1000 offset 0	2017-02-15T09:05:29+00:00

I found following workaround:
https://forum.owncloud.org/viewtopic.php?t=37107 but in my version there is not a file "owncloud/apps/user_ldap/group_ldap.php".

content of /owncloud/apps/user_ldap/:
ajax/ css/ js/ lib/ templates/
appinfo/ img/ l10n/ settings.php vendor/

what can i do?

thank you.


#2

Hi,

if you configure ownCloud to do debug logging then it should be obvious that you're getting Debug Logentries in your owncloud.log. See the following documentation how to correctly configure your logging for productive environments:

https://doc.owncloud.org/server/latest/admin_manual/configuration_server/logging_configuration.html


#3

thank you, i set debug level on 1 now!


#4

Hi,

IMHO a productive system should use the default loglevel 2