Market disappeared

Hi
I run owncloud 10.0.0 with market 0.3.0 on a shared linux provided by ovh France.
Since a few month I can see that I should update several apps, but, unfortunately, when I click on “market”, apps are not displayed. A blank page is displayed instead.

Apps installed : calendar 161, collaborative tags 030, comments 030, first run wizard 11, mail template 040, market 030, notifications 035, ownbackup 1770, pdf viewer 0100, text editor 230, video player 098

Can anybody help and say how to fix this ?
Thank you.

Hey,

this looks to me like a heavily outdated version of ownCloud. I think it could make sense to upgrade to the most recent version 10.2.0 before searching for any issues in such an old version.

Thank you for your quick answer. I will update owncloud.
Is it normal that I don’t remember having seen any warning related to update ?
Regards

Hey,

i’m not sure as i never check the update announcement within ownCloud. Instead i have subscribed to https://central.owncloud.org/c/news so that i don’t miss any news from the ownCloud team.

Hi
I upgraded to owncloud 10.2.1 and “market” still show a blank page
best regards

Hello,

do you have a shell access to your server ?
If yes, could you check your web server logs (apache, nginx, …) ? There might be a hint.
Does your market upgraded to 0.5.0 ?
I doubt it could be some caching issue but could you try to load the page with an other web browser ?
Thanks.

Hi
I’m unfortunately on a shared server.
I suppressed cookies and cache from firefox on linux. Problem still exist.
Market has been updated to 0.5.0
I suppressed the log and got following error when I press “market button” :
“log suppressed”
best regards

Thanks for your answer.
Your log doesn’t really show any interesting errors here related to the market, only that the cron seems to run once every day, you should change it to every 15 mins but IMHO that’s not the reason your market doesn’t show up.
When you go to the market on your web browser, could you try to inspect the page with your web browser’s tools ? Is it empty ? Could you post a screenshot of it ?

P.S: you might want to anonymize your log, I can see your public IP there.

Hi
Thanks for warning me : I suppressed the log from my previous message.
Yes, I get a blank page when pressing “market”.Hereafter is a screenshot got after pressing “inspect” and then “market” on firefox.


I complete the information that doesn’t appear on the screenshot hereafter :
html, body, div, span, object, iframe, h1, h2, h3, h4, h5, h6, p, blockquote, pre, a, abbr, acronym, address, code, del, dfn, em, img, q, dl, dt, dd, ol, ul, li, fieldset, form, label, legend, table, caption, tbody, tfoot, thead, tr, th, td, article, aside, dialog, figure, footer, header, hgroup, nav, section {
margin: 0;
padding: 0;
border: 0;
outline: 0;
font-weight: inherit;
font-size: 100%;
font-family: inherit;
vertical-align: baseline;
cursor: default;
}
html heritage :
html, body, div, span, object, iframe, h1, h2, h3, h4, h5, h6, p, blockquote, pre, a, abbr, acronym, address, code, del, dfn, em, img, q, dl, dt, dd, ol, ul, li, fieldset, form, label, legend, table, caption, tbody, tfoot, thead, tr, th, td, article, aside, dialog, figure, footer, header, hgroup, nav, section {
margin: 0;
padding: 0;
border: 0;
outline: 0;
font-weight: inherit;
font-size: 100%;
font-family: inherit;
vertical-align: baseline;
cursor: default;
}
Here is the “console” got on firefox :

regards

Hello,

thanks for your answer.
In your first screenshot it seems some div are hidden, here it’s cBoxOverlay and colorbox. I don’t know what it is, do you have some plugins on your firefox that could inject code in your pages ? If yes could you try to open your Market page from an other web browser without any plugin ? Just to check if it could be a web browser plugin that mess up.
Maybe it’s a JQUery plugin but is it installed by ownCloud or did you create and install some apps by yourself ? Or other third party apps that you didn’t mention on your first post ?
On your second screenshot, the javascript seems broken; so I guess it’s one good reason why your Market doesn’t show up, it’s possible your upgrade failed somehow.
I’d suggest to install everything from scratch, if you don’t have several users it shouldn’t be such a hassle.

Gilles,
the syntax error in l10n.js makes me suspicious. You might try those steps:

  • is the integrity check passing? (Admin Settings -> General -> Security & setup warnings)
  • is the market app working, when you disable all not bundled apps? (such as gpxedit) - maybe an app is breaking the functionality

Hi

setting - general says “version owncloud 10.2.1 stable”

I downloaded owncloud 10.2.1 on the server and installed from scratch : market loaded a blank page.
Guessing I had a security check, I downloaded again owncloud 10.2.1.4 and installed from scratch : market loaded a blank page.
By the way : could you tell me where to find integrity key and how to check for integrity on linux ?

In order to make my owncloud migrated from 10.0 to 10.1 and then to 10.2.1 to work, I de-activated gpxedit, gpxmotion, gpxpod and market apps from “setting - application”.
After a while, I went again on “setting - applications”, pressed “mount de-activated apps” and tried to activate “market 0.5.0” : I then got the message “error : this application can’t be actvated, it make the server unstable”

Thank’s everybody for your help,
regards

This looks like something is messed up with your copy of the marketplace app. I’d suggest to disable and remove the installed app, download it from https://marketplace.owncloud.com/apps/market, put it into your apps directory (or apps-external, if this is present in your ownCloud installation directory) and enable it again.

The integrity check is found in Settings -> Admin -> General
When the integrity check did not pass, a yellow banner is shown, see https://doc.owncloud.org/server/10.2/admin_manual/configuration/general_topics/code_signing.html#fixing-invalid-code-integrity-messages
When there is no such banner and you do not see a warning, it looks like all checks passed

The integrity check can be called from the command line as well, see https://doc.owncloud.com/server/admin_manual/configuration/server/occ_command.html#integrity-check