OCHTTPStatusErrorDomain error 413

Hello everyone
Im hoping someone out there could help me figure out this frustrating issue when uploading files to my newly made owncloud server. I am using bluehost, and cloudflare ssl, setup was done as far as i can tell correctly and i have searched the forums here and googled around for this issue but found nothing related to it aside from one thread first written back in 2019.
Issue happens on all platform, macos, windows, ios app, web browser. I have setup cloudflare for dns only on the subdomain where owncloud resides. after days and days of trying different setting Im feeling like this post is my last hope before I give up. Please help if you can.

Steps to reproduce

  1. install owncloud (latest)
  2. sign in
  3. upload any mkv, mp4, zip

Expected behaviour

files to be uploaded correctly

Actual behaviour

Error OCHTTPStatusErrorDomain error 413

Server configuration

Operating system:
linux
PHP version:
php 7.4
ownCloud version: (see ownCloud admin page)
10.6.0 stable
Updated from an older ownCloud or fresh install:
no
Where did you install ownCloud from:
official site

Client configuration

Browser: firefox

Operating system:
macos and windows

Logs

2021-03-27 17:43:59.043000-0700 ownCloud[1142:320184] [info] | [OS] PBItemCollectionServicer connection disconnected. [NSLog:0|FULL]
2021-03-27 17:44:24.556000-0700 ownCloud File Provider[1078:318250] [info] | [OS] Request uploadingError for 61225955C9864B82B9BA80F77E6EBA3A [NSLog:0|FULL]
2021-03-27 17:44:30.312000-0700 ownCloud[1142.047139] [info] | [OS] <CATransformLayer: 0x281de47c0> - changing property masksToBounds in transform-only layer, will have no effect [NSLog:0|FULL]
2021-03-27 17:44:30.313000-0700 ownCloud[1142.047139] [info] | [OS] <CATransformLayer: 0x281de63c0> - changing property masksToBounds in transform-only layer, will have no effect [NSLog:0|FULL]
2021-03-27 17:44:30.313000-0700 ownCloud[1142.047139] [info] | [OS] <CATransformLayer: 0x281de3240> - changing property masksToBounds in transform-only layer, will have no effect [NSLog:0|FULL]
2021-03-27 17:44:30.316000-0700 ownCloud[1142.047139] [info] | [OS] <CATransformLayer: 0x281de0aa0> - changing property masksToBounds in transform-only layer, will have no effect [NSLog:0|FULL]
2021-03-27 17:44:30.317000-0700 ownCloud[1142.047139] [info] | [OS] <CATransformLayer: 0x281deada0> - changing property masksToBounds in transform-only layer, will have no effect [NSLog:0|FULL]
2021-03-27 17:44:30.321000-0700 ownCloud[1142.047139] [info] ┓ [OS] <CATransformLayer: 0x281de3240> - changing property allowsGroupBlending in transform-only layer, will have no effect [NSLog:0|FULL]
2021-03-27 17:44:30.321000-0700 ownCloud[1142.047139] [info] ┛ [OS] 2021-03-27 17:44:30.320 ownCloud[1142:47139] <CATransformLayer: 0x281de0aa0> - changing property allowsGroupBlending in transform-only layer, will have no effect [NSLog:0|FULL]
2021-03-27 17:44:43.392000-0700 ownCloud File Provider[1078:319595] [info] | [OS] Request uploadingError for 2B161A4AA001461F8C1558BA7E48F46B [NSLog:0|FULL]
2021-03-27 17:44:44.161000-0700 ownCloud[1142:213502] [ERRO] | [APP] Error uploading Video-2021-03-26-14-39-22_0570.mov to /, error: The operation couldn’t be completed. (OCHTTPStatusErrorDomain error 413.) [URL+Extensions.swift:57|FULL]
2021-03-27 17:49:55.605000-0700 ownCloud[1142.047139] [ERRO] | [APP] Image can’t be rendered at size (0.0, 0.0) [TVGImage.swift:163|FULL]
2021-03-27 17:50:09.596000-0700 ownCloud File Provider[1078:323416] [info] | [OS] Request uploadingError for B5BB8F48E05C4973B3D347D1D5EA901C [NSLog:0|FULL]
2021-03-27 17:50:10.733000-0700 ownCloud[1142:213502] [ERRO] | [APP] Error uploading Video-2021-03-26-14-39-22_0570.mov to /, error: The operation couldn’t be completed. (OCHTTPStatusErrorDomain error 413.) [URL+Extensions.swift:57|FULL]

For me it looks like you try to upload something that is larger than allowed by your server.

2 Likes

Hey,

i think this is also a duplicated posting of OCHTTPStatusErrorDomain, error 413

It is, but there was no solution offered there and after some testing I found that Nextcloud worked just fine where I couldn’t get past this error in OwnCloud. I’ve since switched. It’s too bad I wasn’t able to resolve this as I’m sure it could of helped others, it may also be something with my host provider. Anyhow, thanks for the replies! I wish I could leave something that helped others but for now this remains unsolved,