Public link doesnt work says untrusted domain


#1

Steps to reproduce

  1. install owncloud 10
  2. upload any document
  3. create a public link
  4. try to access the public link from any computer outside the network the owncloud server

Expected behaviour

Tell us what should happen

should be able to access the public link

Actual behaviour

Tell us what happens instead

says “cannot access from untrusted domain”

Server configuration

Operating system:
ubuntu 18.04

Web server:
apache

Database:
mariadb

PHP version:
7

ownCloud version: (see ownCloud admin page)
10

Updated from an older ownCloud or fresh install:
fresh

Where did you install ownCloud from:
apt-get

Signing status (ownCloud 9.0 and above):
not signed i guess

Login as admin user into your ownCloud and access 
http://example.com/index.php/settings/integrity/failed 
paste the results into https://gist.github.com/ and puth the link here.

The content of config/config.php:

Log in to the web-UI with an administrator account and click on
'admin' -> 'Generate Config Report' -> 'Download ownCloud config report'
This report includes the config.php settings, the list of activated apps
and other details in a well sanitized form.

or 

If you have access to your command line run e.g.:
sudo -u www-data php occ config:list system
from within your ownCloud installation folder

*ATTENTION:* Do not post your config.php file in public as is. Please use one of the above
methods whenever possible. Both, the generated reports from the web-ui and from occ config:list
consistently remove sensitive data. You still may want to review the report before sending.
If done manually then it is critical for your own privacy to dilligently
remove *all* host names, passwords, usernames, salts and other credentials before posting.
You should assume that attackers find such information and will use them against your systems.

List of activated apps:

If you have access to your command line run e.g.:
sudo -u www-data php occ app:list
from within your ownCloud installation folder.

Are you using external storage, if yes which one: local/smb/sftp/…

Are you using encryption: yes/no

Are you using an external user-backend, if yes which one: LDAP/ActiveDirectory/Webdav/…

LDAP configuration (delete this part if not used)

With access to your command line run e.g.:
sudo -u www-data php occ ldap:show-config
from within your ownCloud installation folder

Without access to your command line download the data/owncloud.db to your local
computer or access your SQL server remotely and run the select query:
SELECT * FROM `oc_appconfig` WHERE `appid` = 'user_ldap';


Eventually replace sensitive data as the name/IP-address of your LDAP server or groups.

Client configuration

Browser:

Operating system:

Logs

Web server error log

Insert your webserver log here

ownCloud log (data/owncloud.log)

Insert your ownCloud log here

Browser log

Insert your browser log here, this could for example include:

a) The javascript console log
b) The network log 
c) ...

#2

Hey,

have you configured your trusted_domains setting correctly like explained in the ownCloud documentation?